top of page
Dry Plants

Title és Description kitöltése, Meta tag és társaik....mik ezek és miért fontosak neked? Weboldal szövegmezők kitöltése helyesen...Ha van saját weboldalad és te magad kezeled, nem pedig egy marketing űgynökség, bizonyára talákoztál már olyan kitöltendő szövegmezőkkel, aminek nem értetted a lényegét, így inkább kihagytad és nem töltötted ki őket. Pedig ezek a kitöltendő szövegmezők a weboldaladon, nagyon fontosak az online marketinged, és SEO-d szempontjából.


Ilyenek például a Cím és Leírás...azaz a Title és Description kitöltése. Hiszen ezek az első kapcsolatfelvételi pontok, amelyekkel megragadhatod a lehetséges felhasználók figyelmét. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása a keresőmotor-optimalizálás ( SEO ) fontos részét képezik. Hiszen ezek a kifejezések azok, amelyeket a felhasználók a Google-n és társainál írnak be, ha rákeresnek egy szolgáltatásra, vagy termékre. Ezért fontos, hogy a legfontosabb kulcsszavakat beépítsd a szövegeidbe.


De nem csak a fő szövegen belül tartja fontosnak a keresőmotor a keresőkifejezéseket. A cím és a leírás kialakításánál is kulcsfontosságú a kulcsszavak helyes használata. Mindkét tényező létfontosságú a keresőmotorok rangsorolásában. Mi vonatkozik a cím és a leírás , vagyis a Title és Description kitöltésére, és mit kell ezekkel kapcsolatban figyelembe venned hogy az online marketinged egyik alapvető tennivalóját elvégezd, azt az alábbiakban magyarázzuk el:laptop billentyűzetet használó ujjak, melyek weboldal szövegmezőt töltenek ki
weboldal szövegmezőinek kitöltése


A WEBOLDAL SZÖVEGMEZŐI, ÚGY MINT A CÍM ÉS LEÍRÁS (Title és Description kitöltése), MIK AZOK A META-TAGOK ÉS MI A CÉLJUK?


A felhasználók számára a cím és a leírás az első kapcsolatfelvételi pont a keresési eredményekben a vállalkozásoddal. Ha nem elég vonzó, a felhasználók nem látogatják meg a webhelyedet, legyen a szolgáltatásod akármilyen jó is. Ráadásul a felhasználóknak a cím tag a böngésző fülön is megjelenik. Tehát ez a legelső, amivel találkozik. Olyan ez, mint egy új mozifilm plakátja és azon az a pár mondat, ami felkelti az érdeklődésedet...ez alapján döntöd el, hogy elovasod-e egyáltalán miről szól a film.

 

Ahhoz, hogy a weboldalad cím- Title tag szövegmezője a lehető legjobb hatást érje el, 50 és 65 karakter hosszúnak kell lennie. A cím tagok hosszának felső határát azonban nem karakterekben, hanem pixelben mérik. Itt fontos, hogy ne lépje túl a 580 pixelt, hogy a cím tag teljes egészében megjelenhessen. A fő kulcsszó legyen a cím tag elején. A meta leírás valamivel hosszabb lehet. Azaz a Description kitöltésére legfeljebb 145 karaktert használj, és szintén tartalmaznia kell a fő kulcsszót.

 

Fontos: Mára a Google viszonylag gyakran módosítja magát a cím taget és a meta leírást. A cím tag helyett gyakran az H1 címsort, a leírás helyett pedig a oldal szövegéből vett részletet jeleníti meg. Mindkét elemet továbbra is optimalizálni kell, hogy a legtöbbet hozhasd ki az SEO intézkedésedből. Különösen a cím tag-et kell továbbra is prioritásként optimalizálni a magas rangsorolási relevanciája miatt.


 


Ha online marketing tanácsadásra lenne szükséged,csak kattints az alábbi gombra és foglalj időpontot egy ingyenes online konzultációra! Szívesen segítünk, ha elakadnál.
 

A CÍMRE ( TITLE) VONATKOZÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK


Mint említettük, a címet mind a böngésző fülön, mind a keresőmotorban megtalálod. Így két fontos tényezőre kell figyelned a létrehozásakor: Először is a kulcsszó optimalizálására, másodszor pedig egy érthető összefoglalóra a lényeges tartalmakról.

 

Rendkívül fontos, hogy a felhasználó megtudja, mire számíthat az adott oldalon. Így két legyet üthetsz egy csapásra. A cím tag a kulcsszó célzott elhelyezésével befolyásolja a rangsorolást illetve automatikusan javul a Click Through Rate (CTR) azaz az átkattintási arány. Bár értelmes a legfontosabb kulcsszavakat a címbe beilleszteni, semmiképpen sem szabad ezeket összevissza fűzögetni. A címnek egy hibátlan értelmi összefüggést kell felmutatnia, hogy minden szinten a legjobb hatást érje el.

 

Fontos: 2023 tavaszán a Google nagy változtatást hajtott végre a cím tagok megjelenítésében. Korábban szokás volt a cím tagot a cég névvel befejezni. Ezt mostanra kerülni kell. A Google elkezdte pontosan ezt a szakaszt kihagyni a cím tagokból. Valószínűleg azért, mert a vállalat vagy a webhely neve mára alapértelmezés szerint a cím tag felett jelenik meg. Természetesen mint az teljesen nyilvánvaló a Social Media felületeknél, hogy az algoritmusok folyton változnak, ugyanez a helyzet a Google oldalán is. Így azt javasolnám, hogy évente egyszer érdemes felkeresni egy online marketing ügynökséget és kérni tőlük egy konzultációt ezzel kapcsolatban. (Ide kattintva ezt megteheted)
A LEÍRÁSRA ( DESCRIPTION kitöltésére) VONATKOZÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK


A meta leírás szövegmezőben (description) lehetőséget kapsz arra, hogy bövebben bemutasd az oldaladat és az oldal leírását akár 145 karakterre is kiterjeszd. Lehetőséged van több karakter használatára is, de146 karaktertől kezdve a leírás automatikusan rövidül (Ha még egy dátum is megjelenik a leírás előtt, már 137 karakter után). Ezzel a leírással pontosabb információt adsz a felhasználóknak arról, mit talál a webhelyeden. A keresési eredményekben a meta leírás (meta description) a cím alatt helyezkedik el. Bár a meta leírás már nem rangsorolási szempont, továbbra is fontos kritériumnak számít a kattintási arány szempontjából. A leírás létrehozásakor a lehető legnagyobb kifejezőerőre kell törekedned. Ha bizonytalan vagy a szövegírásban, érdemes gyakorolnod illetve az első időkben a szöveget megiratnod egy tapasztalt szövegíróval, különösen a fő oldalakat illetően.


Weboldal seo
Legyen a weboldalad az első találatok között


DE NE FELEDD! - A CÍM A LÉNYEGDe ne felejtsd el, hogy a cím fontosabb, mint a meta leírás. Kevesebb karakterrel kell kifejezned mennyire fontos az oldalad a felhasználók számára. Tehát lényegretörően és pontosan fogalmazz. Például a „Lakberendezés Győrben” cím nem mond elég információt ahhoz, hogy vonzó legyen a kereső számára. Bár a „keresőmotor-optimalizálás” a kulcsszó használata miatt releváns a Google számára, ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül a felhasználó számára is az. Mindkét szempont kielégítésére például írhatod: „Lakberendezés Győrben.Szakértői tanácsadás”.


MIÉRT FONTOS A FELHASZNÁLÓK SZÁMÁRA A CÍM ÉS A LEÍRÁS? (TITLE és DESCRIPTION mezők kitöltése)


Amikor valaki keresőmotorban keresgél, a célja egy termék, szolgáltatás vagy információ megtalálása. Ehhez a felhasználó beírja a kívánt keresőkifejezést. Ennek alapján a Google rangsorolja az érintett oldalakat, így jelenik meg a cím és a leírás. Mivel a felhasználó egy meghatározott célt követ, elolvassa az oldal címét és leírását. majd másodperceken belül eldönti, melyik keresési eredmény releváns számára és melyik nem. Fordítva ez azt jelenti: Ha a cím és a leírás létrehozásakor nem vagy elég ügyes, fontos kattintásokat veszíthetsz el, mivel a kereső valószínűleg a konkurenciánál fog körülnézni. A felhasználók számára a következő tényezők játszanak döntő szerepet:


Mennyire releváns számomra a cikk?

Kínál-e többletértéket, azzal kapcsolatban ami érdekel?

Arra ösztönöz-e, hogy cselekedjek?


Vagyis számodra ebben az esetben az az első számú szempont az, hogy meggyőzd a cím és a leírás által adott rövid sorok lehetőségein belül, hogy te vagy a legjobb választás az ügyfél számára. Tulajdonképpen erről szól az online marketing.


ÖSSZEGZÉS...minden amit a Title és a Description kitöltéséről tudnod kell.


Ha jó rangsorolást és magas kattintási arányt szeretnél elérni a webhelyed számára, figyelembe kell venned a cím és a leírás keresőmotor-optimalizálását, és nem szabad elhanyagolnod. Mert ezek hozzájárulnak a felhasználó érdeklődésének felkeltéséhez, és egyben javítják a Google-nál elért rangsorolást. Ebben a tekintetben a cím fontosabb, mint a leírás.


A címnél használj maximum 580 pixelt

A leírásnál használj maximum 145 karaktert

Használj speciális karaktereket

Szólítsd meg mind a felhasználókat, mind a keresőmotort.

A szöveged legyen könnyen olvasható és releváns


Sok sikert kívánok a vállalkozásodhoz és ha kérdéseid lennének a témát illetően, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot.Opmerkingen


bottom of page